2021.Junius.23 | Zoltán napja van.
Megye :   Keresőszó : Csak kulcsszó. Csak Név. Kategóriák :
Összes kategoria
Belépés
Felhasználó név :
Jelszó

Online cégkatalógus

Szabó Lászlóné Tüzelő- és Építőanyag Kereskedő
Szimfonikus Zenekar
csomagolóanyag
Gyáriparosok Szövetség
orvos munkajog szociális érdek
cukrászdát pékipari alapanyagok
bádogos
ipari híradástechnikai termék
szivattyú
gyorsjavítás

 

<<< Vissza

  Cég neve :
Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány
  Címe :
  1183 Budapest, Tű utca 2.
  Telefon :
  (06-1) 290-7250
  Fax :
  (06-1) 290-7250
  E-mail cím :
  (06-70) 380-2477
  weboldal címe :
  www.ferences.hu
  2. weboldal címe :
  iroda@ferences.hu
  Minõsítés :
 
  Márkanév :
 
  Cég leírása :
  Tarzíciusz, Albert, Donát és Jónás testvér A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 1991 óta támogatja a nagyszőlősi központtal 1989 óta működő ferences misszió munkáját, mely 1997-ben "Kisebbségekért" díjat kapott, 2001-ben pedig bekerült a Magyar Örökség Aranykönyvébe.

Szemtanúk szerint, amikor a helybéliek először találkoztak az utcán a rendi ruhába (habitusba) öltözött szerzetesekkel, sírtak. Újra megnyíltak a templomok, lassan oldódtak a félelmek, felele­venítésre kerültek a korábbi keresztény közösségi megnyilvánulások. Lassan megnyílt a lehetősége, hogy ukrán állampolgárok külföldre, így Magyarországra is eljussanak, erősödtek a személyes kapcsolatok. A ferencesek száz kilométeres körzetben tizenhat község, döntően magyar katolikusainak a lelki vezetését és egyházi ellátását végezték.
Hamarosan kiderült, hogy ez nem elegendő. Nap mint nap szembesültek és szem­besülnek emberi tragédiákkal, betegséggel, szegénységgel, testi-lelki nyomorral, magánnyal. Rövidesen az is kiderült, hogy a helyi magyar kulturális értékek megőrzésében és továbbfejlesztésé­ben is szerepet kell vállalniuk. Kényszerűségből fokozatosan ezekre a területekre is kiterjesz­tették tevékenységüket. Az évek során létrehoztak számos katolikus óvodát, ingyenkonyhát, karitász szervezetet melyek rendszeres szociális programokkal támogatják a legrászorultabbakat: húsvétkor és karácsonykor több száz egyedülálló nyugdíjas és szegény család kap élelmiszercsomagot, és téli tüzelőjük beszerzésében is segítik őket.

Kérjük, támogassa Ön is a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványon keresztül Kárpátalja népét!
Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány
Számlaszám: 11991102-02119070
Adószám: 19676157-1-43
  Cég termékei :
 
  Üzleti ajánlat :
  alapítvány * adomány * misszió * vallás * karitász * segítségnyújtás * támogatás * családtámogatás * rászorultak segítése * óvoda * ingyenkonyha * kulturális érték * lelki vezetés * egyházi ellátás
Képek a cégről