2021.Szeptember.24 | Gellért, Mercédesz napja van.
Megye :   Keresőszó : Csak kulcsszó. Csak Név. Kategóriák :
Összes kategoria
Belépés
Felhasználó név :
Jelszó

Online cégkatalógus

Kelemen és Társa Bt
Ipari és épületgépészeti, ipari és lakossági víz, gáz, fűtésszerelvények értékesítése
Pencart Zrt
JCB
Szőlősgyörök Község önkormányzata
gyógyszertár
Csizmadia Csaba
Lintán Kft
Apartman 116 Panzió és Squash Vecsés
Csop-Arch Kft.

 

<<< Vissza

  Cég neve :
Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány
  Címe :
  1183 Budapest, Tű utca 2.
  Telefon :
  (06-1) 290-7250
  Fax :
  (06-1) 290-7250
  E-mail cím :
  (06-70) 380-2477
  weboldal címe :
  www.ferences.hu
  2. weboldal címe :
  iroda@ferences.hu
  Minõsítés :
 
  Márkanév :
 
  Cég leírása :
  Tarzíciusz, Albert, Donát és Jónás testvér A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 1991 óta támogatja a nagyszőlősi központtal 1989 óta működő ferences misszió munkáját, mely 1997-ben "Kisebbségekért" díjat kapott, 2001-ben pedig bekerült a Magyar Örökség Aranykönyvébe.

Szemtanúk szerint, amikor a helybéliek először találkoztak az utcán a rendi ruhába (habitusba) öltözött szerzetesekkel, sírtak. Újra megnyíltak a templomok, lassan oldódtak a félelmek, felele­venítésre kerültek a korábbi keresztény közösségi megnyilvánulások. Lassan megnyílt a lehetősége, hogy ukrán állampolgárok külföldre, így Magyarországra is eljussanak, erősödtek a személyes kapcsolatok. A ferencesek száz kilométeres körzetben tizenhat község, döntően magyar katolikusainak a lelki vezetését és egyházi ellátását végezték.
Hamarosan kiderült, hogy ez nem elegendő. Nap mint nap szembesültek és szem­besülnek emberi tragédiákkal, betegséggel, szegénységgel, testi-lelki nyomorral, magánnyal. Rövidesen az is kiderült, hogy a helyi magyar kulturális értékek megőrzésében és továbbfejlesztésé­ben is szerepet kell vállalniuk. Kényszerűségből fokozatosan ezekre a területekre is kiterjesz­tették tevékenységüket. Az évek során létrehoztak számos katolikus óvodát, ingyenkonyhát, karitász szervezetet melyek rendszeres szociális programokkal támogatják a legrászorultabbakat: húsvétkor és karácsonykor több száz egyedülálló nyugdíjas és szegény család kap élelmiszercsomagot, és téli tüzelőjük beszerzésében is segítik őket.

Kérjük, támogassa Ön is a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványon keresztül Kárpátalja népét!
Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány
Számlaszám: 11991102-02119070
Adószám: 19676157-1-43
  Cég termékei :
 
  Üzleti ajánlat :
  alapítvány * adomány * misszió * vallás * karitász * segítségnyújtás * támogatás * családtámogatás * rászorultak segítése * óvoda * ingyenkonyha * kulturális érték * lelki vezetés * egyházi ellátás
Képek a cégről